Anders Baumberger

Kan et bildes estetiske kvaliteter betraktes isolert fra konteksten det er tatt i? I mange tilfeller vil historien bak kunne tilføre bildet mening, eller motsatt; gjøre det vanskelig å nyte bildet om man får vite hele sannheten.

Anders Baumberger trives, som navnet tilsier, best i skog og fjell, og aller helst når de som er med ham på tur får opplevelser som forandrer noe inni dem. I dette foredraget presenterer han seks bilder, sammen med historien bak bildet, om hvordan akkurat dette øyeblikket var med på å skape noe helt spesielt inni dem som var til stede.  Anders håper at det også kan bety noe for dem som kommer og blir med inn i bildene. For et bilde kan si mer med tusen ord, kan det ikke?

Anders (43) driver småbruket Lillebru på Siggerud i Nordre Follo. Han har hovedfag i glasiologi, er lektor, grunder og skribent. Han er ingen fotograf, men liker å ta med venner og familie på helt spesielle opplevelser i det store, spennende rommet mellom dørstokken og Galdhøpiggen, og det blir det jo også noen bilder av.

Med årene har Anders blitt mer opptatt av å dyrke de nære opplevelsene. For ham betyr det livet på hjemgården, på isen på Langen og på tur i Østmarka. Noen godværsturer til fjellheimen blir det også. Aller helst med ei natt eller to på en fjelltopp, når man har tid til å følge lyset som blir til mørke, som igjen avløses av dag. Omtrent som i livet ellers.

Anders Baumberger kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski søndag 12. mars kl. 09.30

Facebook-profilen til Anders Baumberger