​Thor Håkonsen

Thor Håkonsen spesialiserer seg på fotografering av reptiler, med all verdens hoggorm som spesialfelt. Han reiser verden rundt for å studere og fotografere dem i naturen.

Foredraget hans vil ta oss gjennom det utrolige mangfoldet som finnes hos hoggormene i inn- og utland.

– Jeg vil fortelle litt om deres liv og levesett samtidig som jeg vil forsøke å forklare min fascinasjon for dem, sier han.

Viktige detaljer

Thor Håkonsen har hatt bilder publisert i flere bøker om emnet. Han har som mål å alltid vise frem detaljene i disse dyrene med sine bilder, detaljer som blir oversett når man ser dem i korte glimt på avstand i naturen eller på TV.

På denne måten forsøker å overføre sin fasinasjon for disse dyrene til andre, noe som fungerer overraskende godt når man får folk til å studere detaljene i fred og ro.

– Målet er at vi etter noen tusen år innser at slangen ikke er djevelens sendebud, men viktige og vakre brikker i faunaen, sier han.

Workshops

Thor Håkonsen er ambassadør for CEWE Japan Photo, og har vært leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014. Han har jevnlig workshops om makro/reptilfotografering blant annet i Oslo Reptilpark og på Akvariet i Bergen.

Thor Håkonsen kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 10. mars kl. 18.00

Hjemmeside: wondersofcoldblood.com

Instagram: wondersofcoldblood

Facebook-profil: