Roger Brendhagen

Dette er en av våre mest aktive og ikke minst bereiste naturfotografer. Selv om han som frilanser gjør mange ulike oppdrag, vil mange se han som en klassisk «wildlifer» med en rik portefølje av fantastiske bilder av både norske og eksotiske dyr og landskap.

Roger Brendhagen

Han skal vise bilder fra sine mange fotoreiser – med fokus på det vakre og det vi finner i den andre enden av skalaen. Med andre ord. Bilder av både ugler – og andre dyrearter som er «uglesett». En videreføring av foredraget han viste oss under den digitale versjonen av Naturfotofestivalen 2021.

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedmarken. Med sine over 300 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han har lang erfaring som naturfotograf og skribent med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. I mars 2020 ga han ut sin første bok og hadde en stor separatutstilling med motiver fra Antarktis.
Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, India, Kenya og rundt om i Norden. I tillegg holder han mellom åtti og hundre foredrag i året.

Når Roger ikke er ute og reiser er han å finne på Dovrefjell – et eldorado for en naturfotograf! Han har fotografert mye i disse fjelltraktene de siste atten årene, og tok til fornuft og flyttet opp dit i mai 2020.

Der de fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger som kvelerslanger. Men motivene trenger ikke være av det eksotiske slaget for en som er oppriktig glad i naturen rundt seg og å kunne fotografere den. Selv sier Roger at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa – som å møte en Emu i Australia.
Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv
Han sitter i styret i Norske Naturfotografer/NN.

Roger Brendhagen ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 12. mars kl. 9.35.

Nettside: Brendhagen.com
Instagram: roger_brendhagen