Roger Brendhagen: Uglesett

Med 300 reisedøgn i året har Roger Brendhagen hele verden som sin arbeidsplass. I Ski skal han vise bilder fra sine fotoreiser – både det vakre og det vi finner i den andre enden av skalaen. Med andre ord både bilder av ugler og av andre dyrearter som er «uglesett».

Dette er en av våre mest aktive og ikke minst mest bereiste naturfotografer. Selv om han som frilanser gjør mange ulike oppdrag, vil mange se han som en klassisk wildlifer med en rik portefølje av fantastiske bilder av både norske og eksotiske dyr og landskap.

Debutbok med bilder fra Antarktis

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedmarken. Med sine over 300 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass.
Han har lang erfaring som naturfotograf og skribent med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. I mars 2020 ga han ut sin første bok og hadde en stor separatutstilling med motiver fra Antarktis.

Dovrefjell – et eldorado

Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, India, Kenya og rundt om i Norden. I tillegg holder han mellom 80 og hundre foredrag i året.
Når han ikke er ute og reiser, er han å finne på Dovrefjell – et eldorado for en naturfotograf! Han har fotografert mye i disse fjelltraktene de siste atten årene, og tok til fornuft og flyttet opp dit i mai 2020.

Tett på

Der de fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger og kvelerslanger. Men motivene trenger ikke være av det eksotiske slaget for en som er oppriktig glad i naturen rundt seg og å kunne fotografere den. Selv sier Roger at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa – som å møte en Emu i Australia.
Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv – og sitter i styret i Norske Naturfotografer/NN.

Hjemmeside: brendhagen.com
Instagram: www.instagram.com/roger_brendhagen/
YouTube: www.youtube.com/user/MrBrendhagen

Roger Brendhagen