Matthew Maran

Vi har gleden av å fortelle at vi har klart å få tak i nok et verdensnavn til festivalen i 2023! Britiske Matt Maran er en prisbelønt dyrelivsfotograf, filmskaper og grunnlegger av forlaget Hemisphere Publishing.
Bildene til Matt Maran er representert av Nature Picture Library og publisert i ledende internasjonale publikasjoner inkludert The Guardian, Daily Telegraph, BBC Wildlife og National Geographic.

Han har filmet for BBCs Natural World Series, Channel 5 og Natural History Museum. Han jobber også med kommersielle og ideelle organisasjoner for å dokumentere arbeidet deres med å bevare natur og artsmangfold.

I 2008 grunnla han Hemisphere Publishing, et London-basert forlag som spesialiserer seg på å produsere fotobøker av høy kvalitet. Hans siste publikasjon «Fox Neighbour Villain Icon» er et samarbeid med fotografene Neil Aldridge og Andy Parkinson der de forteller historien om et av Storbritannias mest kjente rovdyr og undersøker det fascinerende og motstridende forholdet britene har til rødreven.

Etter å ha brukt den første halvdelen av karrieren sin på å fotografere i utlandet, fokuserer Matts bilder og bøker nå på å dokumentere historier i nærheten av hjemmet hans i Nord- London. Han er opptatt av urbant dyreliv og ønsker å oppmuntre byboere til å få kontakt med naturen rett utenfor sine egne dørstokker.

Matt Maran kan du se på scenen i Rådhusteatret lørdag 11. mars kl. 16.05.

Matt Maran