​Erle Kyllingmark

– Jeg tenker ikke på meg selv som naturfotograf, men naturen tar stor plass i mitt virke. Naturen er nesten alltid en del av mine bilder, og naturopplevelser er en viktig del av mitt liv, sier Erle Kyllingmark.

Fotokunstneren bor og jobber i Oslo. Hun tok sin BA (Bachelor of Arts) Photography ved London College of Printing i 1999, og har siden hatt et bredt virke innenfor foto og film.

Som filmskaper har hun markert seg med videoinstallasjoner for Den Norske Opera & Ballett og dokumentarfilmen «Livet er jævlig deilig» som ble nominert til Gullruten for beste tv-dokumentar i 2010. Kyllingmark jobber nå i hovedsak med analog fotografi og har flere separat- og gruppeutstillinger bak seg. For tiden jobber hun med et nytt prosjekt som del av Norwegian Journal of Photography.

De som besøkte det store fotoarrangementet Oslo Negativ i høst kunne se noen av hennes bilder i gruppeutstillingen «A Female Gaze».

– Jeg er opptatt av eksistensielle spørsmål og bruker multieksponeringer på analog film til å poetisk visualisere mine perspektiver. I foredraget jeg skal holde i Ski viser jeg bildene mine og forteller om mitt forhold til naturen og hvordan jeg jobber, sier hun.

Erle Kyllingmark kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski søndag 12. mars kl. 11.30.

Hjemmeside: www.erlekyllingmark.com

Instagram: erlekyllingmark