Lars Andreas Dybvik er kjent som en nyskapende naturfotograf, og en brobygger mellom det klassiske naturfotografiet og kunstneriske uttrykk.

Det er det abstrakte og maleriske som står i fokus når han nå står på scenen for andre gang under Norsk Naturfotofestival. 

Den noe melankolske tittelen på foredraget hans er, som mange av bildene hans, knyttet til amatørfilosofiske anekdoter. Dybvik er, som mange andre nordmenn, en ivrig naturbruker, og noen tanker rundt bålet mens kaffen koker, blir ofte opphav til bilder eller tekster.

– Fotograferer du ikke det som betyr noe for deg, kan du like godt la være, mener han. 

Han hoppet av fotografutdannelsen  og beskriver seg som en systematiker med et hemmelig forhold til kaos. Han bruker naturfoto som livsmedisin.  

I tillegg til å ta egne bilder, holder han også foredrag og kurs om kreativitet, og det å bryte egne grenser.

I 2018 ga han ut sin første kunstbokbok, PLAY. Han beskriver boka som en komposisjon av visuell abstraksjon, og sammenlikner den med en musikkomposisjon.

Han har gjestet festivalen flere ganger tidligere, både som Pecha Kucha-fotograf (2014) og som utstiller (2015 sammen med Ivar Bjørdalsbakke og Ingebjørg Fyrileiv Guldvik og i 2018).

Lars Andreas Dybvik er medlem av Norske Naturfotografer NN. Han har stilt ut i Kina, USA, Europa og Australia, og er høyt premiert i mange prestisjetunge  internasjonale naturfotokonkurranser.

Hjemmeside: uskarp.no

Lars Andreas Dybvik ser du på scenen i Rådhusteatret søndag 8. mars kl 11.