Hva gjør du når du kommer hjem fra toppen av Everest og bildene dine derfra er en katastrofe på 95k?

Randi Skaug var første norske kvinne på Everest og er en av Norges mest allsidige profesjonelle eventyrere. Hun har besteget Seven summits, padlet Nord-Norgekysten, gått på ski på alle tenkelige og utenkelige steder som Svalbard, Grønland, Iran og Marokko. Når hun summerer opp alle turene og opplevelse sine, har hun vært i mer enn 80 land.

Mestringsmetode

Så hva gjør du når du kommer hjem fra en av dine livs største opplevelser med bilder som knapt kan brukes?

Hun vil svare på spørsmålet i foredraget sitt lørdag 7. mars.

– Du må finne deg en mestringsmetode, for dette er ikke siste gang «shit hits the fan» . Det er bare én måte å komme seg framover på ,og det er å fortsette å gå, sier hun.

Noe av dette har hun beskrevet i boka «Kongefølelsen» der hun deler sin mestringsfilosofi med leserne og gir dem ti teknikker og knep som hun enten har tenkt ut selv eller lært av mennesker hun har møtt på sin «eventyrvei».

Randi Skaug  har også skrevet om drømmeturer i Norge for vanlige folk og boka «Mot toppen», en personlig historie om fjell og mestring, og om å nå til topps på det høyeste fjellet på alle de sju kontinentene på kloden. 

Stemning foran det perfekte

Hun bruker sine egne bilder når hun skal formidle opplevelsene sine.

– Min bildeskapning handler mer om å skildre en stemning enn å ta det perfekte bildet teknisk sett. Når bildene mine gir energi, da kjenner jeg at jeg nærmer meg noe, sier hun.

Randi eier og driver opplevelsesdestinasjonen Naustholmen Adventure Island i Steigen.

– Det er et sted så naturvakkert at kameraet av og til går varmt, smiler hun.

Nettside: www.randiskaug.no og www.naustholmen.com

Randi Skaug ser du lørdag 7. Mars kl. 17.25