Pecha Kucha er japansk og betyr «lyden av folk som snakker». Pecha Kucha Night er utarbeidet av Astrid Klein og Mark Dytham i 2003 i Tokyo. En Pecha Kucha Night er et kulturelt multimedia event som består av ca. 12-14 presentasjoner. Hver deltaker kan vise 20 slides, med kun 20 sekunders visningstid på hver. En deltaker har altså bare 6 minutter og 40 sekunder på å framføre sitt innlegg før neste deltaker entrer scenen. Her kan du lese om hver av de 7 fotografene som skal på scenen søndag 18. mars kl 11.

(Wikipedia)

 

 

Erlend HaarbergErlend Haarberg
«Bare hare»
Erlend Haarberg har i flere tiår fotografert dyrelivet rundt hytta i Røros, beliggende rett ved svenskegrensa. Spesielt bilder som han tok av harekamp på dias for over 20 år siden ble på mange måter et gjennombrudd for den videre karrieren – et prosjekt som han har gjenopptatt de siste årene, med digitale kameraer og blitzteknikk.

 

 

 

 

 

 Kai Tormod HansenKai T Hansen
«Skogbunnens høsteventyr»
Kai Tormod Hansen fotograferer den enkle og nære naturen, men tar den med inn i studio. Helst tar han høstens gyllne farger der de ligger på skogbunnen med inn, og lar dem stå modell. Liljekonvall er en favoritt, men også andre får være med. Både planter og lav. Klassiske bilder i en ny form. Han er en ivrig fotoworkshopdeltager og har hatt noen fotoutstillinger med plantebildene.

 

 

 

 

 

Bente Egerdal

Bente Egerdahl
«Gott och blandat»
Bente Egerdahl kommer fra Lillehammer og flyttet til  Sverige som barn. Nå bor hun i Halmstad i sør- Sverige. Naturens storhet med sine vakre årstider byr på opplevelser og motiver till hennes fotografier, alt fra fjelleverdenens åpne landskap, havet med sin uendelighet og skogen med sin stillhet. 

Bente er medlem av den sydsvenske naturfotoforeningen PhotoNatura.

 

                      

 

Cathrine StephansenCathrine Stephansen
«Isfjellenes kirkegård»
Cathrine jobber til daglig med miljørisikoanalyser, med oljesøl og havet som arena. Fotografering er både et arbeidsredskap i kommunikasjon av risiko og en lidenskap på fritiden. Landskap og dyr i sensitive miljøer er viktige fokusområder, og hun drar gjerne på «Pokemonjakt» under vann.  Hun vil i dette foredraget «Isfjellenes kirkegård» vise bilder fra to turer til Antarktis der isfjellenes formasjoner var tema for reisene.

 


Geir Ole LabergGeir Ole Laberg
«Kognitiv persepsjon»
Småbarnspappa frå Førde i Sunnfjord som tek 95% av bilda mine i traktene «rundt nova». Er oppvaksen i naturen og har hatt den som tumleplass i alle år. Det har alltid vore opplevinga med det å være ute som har hatt fokus hos meg, både i samband med fuglar, dyr, blomar og alt som ER natur. Det «sansbare» er det som trekk meg inn i naturen. Fotograferinga «begynte» eg med i 2009 og i dei seinare åra har eg jobba meir opp mot ulike prosjekt. Mange er tidkrevjande og det går ikkje alltid så einkelt i hop med rolla som småbarnspappa, difor tek det i periodar, frustrerande lang tid. Men gleda heime tek eg med meg ut i naturen og vise versa. Eg skal framføre tekst og bilder som er fragmenter i tid og stad, samansatt til «Kognitiv persepsjon».

 

Kari KløvstadKari Kløvstad
«Over stokk og stein»
Kari startet å plaske i mørkerommet i slutten av tenårene, tok fotoutdanning og har som journalist i hovedsak tatt bilder av mennesker og miljøer. Interessen for naturfoto smittet over fra samboer Per, men hva gjør en som ikke orket å stå i køen da tålmodigheten ble delt ut? Skyter fra hofte, bruker humor eller går en tur og ser hva som dukker opp. Et bad med kamera kan også by på overraskelser.

 

 
 
 
 

Lars Witberg
Over 75% av kloden vår er dekket av vann. Siden tidenes morgen har fersk og salt vann formet kloden. Skapt fantastiske formasjoner, skjult skatter og vært hjem for en enorm mengde levende dyr. Noen av verdens sterkeste naturopplevelser finner du under vann. Etter 25 år som undervannsfotograf med over 3000 dykk over hele verden skal jeg ta dere med på en bitteliten smakebit. Fra grotter og vrak til nærkontakt med ville dyr.

 

Se Powered by Pecha Kucha på scenen i Ski Rådhusteater søndag 18. mars kl 11.

Tekst: Nina Frydenlund