Carsten Peter Carsten Peter er en prisvinnende tysk fotograf som fokuserer på  å fotografere ekstrem natur. Hans spesialitet er vulkanutbrudd, farlige og lite tilgjengelige grotter eller å jage tornadoer, alt på oppdrag fra National Geographic. Han elsker utendørssporter og er en erfaren klatrer, dykker og pilot, og alt gjør han med kamera i hånden. Han har vunnet EMMY, World Press-awards og National photographer photographer`s award, som betyr mest av alle priser han har fått.

– Jeg elsker å tøye grenser, sier han. – Jeg har en stor fascinasjon for nyoppdagelser eller ting som gjør at vi endrer vårt syn på naturen. Jeg jobber mye med ny teknologi for å overraske og avdekke det ukjente. Når alt kommer til alt håper jeg at jeg kan være en god ambassadør for den unike og sårbare naturen vår, og kanskje til og med mine bilder kan føre til økt vern som naturen sårt trenger. 

Foredraget «Extreme planet» vil bestå av tre deler.

  • Del 1: er om en nedstigning i verdens største lavasjø Nyiragongo, i Den demokratiske republikken Kongo.
  • Del 2: Del to er todelt og vil handle om den spektakulære Hang Son Doong-hulen i Vietnam. Her finner vi verdens største galleri med synkehull og skoger inne i hulen. Den andre delen handler om jakten på tornadoer i USA. 

Se Carsten Peter på scenen i Ski Rådhusteater fredag 16. mars kl 18.25

www.carstenpeter.com

Tekst: Nina Frydenlund